Isetehtud müsli meega on imehea, lisaks ka tervislik.
Kahjuks sisaldavad paljud poe müslid väga palju lisatud suhkruid. Sellepärast on müsli armastajatel hea variant teha kodus ise müslit, nii saad ise valida ,mis komponente soovid.
See retsept on meie lemmik, kuid alati saad midagi lisada või ära jätta.
Retseptis on mee lisamiseks kaks võimalust, kas mesi panna müslisse enne ahjus röstimist või pärast. Vahe on selles ,et ahjus olev mesi hakkab karamelliseeruma, see maitseb küll väga hästi ,kuid mida kauem mett kuumutada kõrgel temperatuuril ,seda rohkem võivad temast kasulikud ained kaduda.
Nii et kõige tervislikum oleks müslisse mett lisada alles siis kui müsli ahjust välja võtad. Mesi ei kaota oma kasulikke omadusi kuni 40C kuumutades.
Müsli koostisained:
3 tassitäit täistera suuri kaerahelbeid (sobivad ka muud helbed, odra, tatra või mitmevilja)
1 dl rosinaid
0,5dl goji marju
2dl pähklite segu (hakitult)
0,5dl kooskohelbeid
3spl chia seemneid
1dl kõrvitsaseemneid
1dl päevalilleseemneid
0,5dl kookosõli
mett, soovitatavalt vedelamat või siis veidi soojendatud
kaneel
Retsept:
Pane eraldi kaussi rosinad ja goji marjad, need lisa siis kui ahjust välja võtad müsli. Teised kuivad koostisosad sega omavahel kokku, lisa ka soovikorral kaneeli. Vala peale vedel kookosõli. Sega korralikult läbi. Lisa ka mesi, kui soovid sellega müslit röstida. Vala küpsetuspulbriga kaetud ahjuplaadile, rösti müslit ahjus 12 minutit 200C juures. Kui müsli võtad ahjust välja sega hulka ka rosinad ja goji marjad + mesi kui seda enne ei lisanud.
Jahuta ja vala purki/anumasse.
Naudi müslit piima või jogurtiga. Või lisa seda jäätistele või magustoitudele.
Huvitavateks maitseteks proovi müslit teha ka erinevate maitsemeedega!